Your are in :

Artists

Stereo Akt & Artus company

Add to favourite

Country : Hungary

text description
© Maitei Bartha

Az Artus alkotó műhely, egyaránt jelenti a 2000 négyzetméteres elhagyatott gyárépületből kialakított stúdiót, az itt alkotó 30 művész interdiszciplináris kollektíváját, valamint az Egyesületet, mely mindehhez az infrastrukturális hátteret adja.

A stúdió rendszeres programjai között szerepelnek az Artus társulat előadásai, képzőművészeti kiállítások, valamint vendégelőadások és kulturális események a társművészetek területéről.

Az Artus társulat 1985 óta működő független kortárs fizikai színház. Működésünk során, több mint 50 előadást hoztunk létre, melyeket 25 országban mutattunk be. A kezdetektől fogva keresünk és szervezünk nemzetközi projekteket, rezidens programokat, koprodukciókat.

 

Hitünk szerint a színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a résztvevő valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása. A produkcióink részvételt kínálnak, és párbeszédben állnak társadalmi közegükkel. A STEREO Akt előadásainak tartalmi esszenciája a közönség és az előadók – akár hallgatag – párbeszédéből születik meg. A színház kereteit tágan értelmezzük – a tér, az inspiráció forrásainak és a résztvevők tekintetében is. Sokszor dolgozunk a színházi téren kívül, civil résztvevők bevonásával.

A művészeti vezető, Boross Martin a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán végzett 2012-ben. 2011 óta rendez esemény-szemléletű előadásokat, amelyekben a közönség rendhagyó pozícionálásával és részvételével kísérletezik. A témájukban és formailag is igen eltérő előadásokban a szemléletmód, alkotói attitűd mutat hasonlóságot.