menu

In Search of Europe

Lucas De Man - In Search of Europe © Pile Deprez

De Man door Europa

Een theatrale lecture performance over de opkomende generatie visionairs van Europa. In deze voorstelling neemt Lucas zijn publiek met behulp van interviewfragmenten mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van de jonge generatie Europeanen die hij op zijn reis tegenkwam.

Voor In Search of Europe ging Lucas op zoek naar onze Europese generatie van nu. Wie zijn de visionairs? Hoe zien zij onze tijd en samenleving? Waar staan ze in verhouding tot de huidige hot issues als new democracy, (the enclosure of) the commons en Europa. Hoe denken zij dat het anders kan? En nog belangrijker, wat doen ze? Op zijn reis interviewde Lucas meer dan 20 creators (creatieve professionals) die proberen de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Wat opviel is dat er een nieuwe generatie aan het opstaan is in Europa en dat zij klaar zijn om voor verandering te strijden. Geïnspireerd door deze reis maakte Lucas een theatraal reisverslag De Man Door Europa.

In deze lecture performance plaatst Lucas De Man de transitietijd waarin ons continent zich nu bevindt tegenover de vorige allesbepalende kantelperiode: de omslag van Middeleeuwen naar Renaissance. Destijds stond er met onder andere Erasmus, Thomas More en Luther in slechts 70 jaar tijd een generatie visionairs op, die met haar ideeën de basis legde voor het Europa dat wij nu kennen. Hoe zit dat nu?