menu

C.A.P.E.

© CREW / Eric Joris

CREW creeërde met C.a.p.e. een performance-vorm die de toeschouwer in het hart van de ervaring zet. C.a.p.e. verplaatst je naar de binnenkant van het gefilmde beeld. Dankzij een videobril, trackers en een hoofdtelefoon is het mogelijk om een nieuwe realiteit te verkennen, een andere ruimte en tijd.

C.A.P.E Brussels , gecreëerd voor het Belgisch Paviljoen in de Wereldtentoonstelling in Shanghai (sept. 2010) , laat je op een compleet onalledaagse manier door Brussel wandelen.

C.a.p.e Tohoku brengt je naar de door de tsunami verwoeste gebieden in Japan. Je stapt in een radicaal nieuwe vorm van documentaire. Vier maanden na de ramp trok Eric Joris een maand lang met een 360° camera doorheen het NO van Japan. Hij filmde er o.a. in het zwaar getroffen Yuriage, waar slechts enkele gebouwen, onder meer het crematorium, overeind bleven staan. C.a.p.e Tohoku zet je midden in de verwoeste gebieden waar puin wordt geruimd, spooksteden en -dorpen worden ontmanteld en weer opgebouwd.

Niets is meer wat het lijkt als je de videobril en computerrugzak van C.a.p.e. KIT aantrekt. Een meisje in het rood neemt je bij de hand en dan gebeuren de gekste dingen. Voor je het weet loop je mee in een carnavalstoet en sta je tussen de muzikanten. Even later leidt het meisje je door haar vreemde huis. Je volgt de rode draad en stapt maar door en komt benen, ogen en oren tekort. Het wordt een reis door rare gangen, je botst er op wondere wezens. En wat ben je plots groot... Of net te klein? Ben je nu hier of ben je ginds? Gelukkig loop je nooit verloren, het meisje met de rode draad is er altijd weer...
Een avontuur dat iedereen naar adem doet happen, of je nu 7 of 37 bent.